Binecuvantarea Copiilor de George Vladu

Tag-uri:, ,

2 gânduri despre „Binecuvantarea Copiilor de George Vladu

  1. abdon decembrie 7, 2012 la 20:24 Reply

    Am citit cu rabdare pana la pagina 9, dupa aceia am fost tulburat si nu am mai putut recepta nimic, acolo se hatana tot ce e scris pana atunci. De pilda eu daca cer ca Domnul sa ma binecuvinteze cu copil, nu fac si juruinta ( disperata . Unde a fost adus Domnul Isus pentru taierea imprejur? Daca Simeon a stiut ca pruncul este Isus, si la binecuvantat pe Tatal, acea binecuvantare nu ii se atribuia si Domnului ( aici teoria este lunga, caci cine crede in Tatal, crede si in Fiul, si cine il binecuvinteaza pe Tatal, il binecuvinteaza si pe Fiul ). Taierea imprejur ( Exod 13) nu ii se facea doar la intaii nascuti, si nustiu daca arata ca copii din curvie, sau dintre neamuri (prozelitii ) nu aveau taierea imprejur, acolo e referire la e x o d u l – pastele etc. Consider si cred ca Domnul Isus desfiinteaza pe cea dintai si pune in loc pe cea de a doua: binecuvantarea copiilor de la prunci pana la cei mari. In Lege gasim si binecuvantare asupra femeilor Geneza 24:60; 1 Samuel 2:20; Rut 3:10 ; Luca 1:28

    Mai sunt usoare contraziceri ale „dumivoastra” de pilda: ce se face, sa fie decretat de Isus, dar binecuvantarea o da Dumnezeu. Deci Dumnezeu e mai mare ca Isus, atunci trebuie sa privim din urma la ce a zis Dumnezeu. Cat despre ce s-a practicat in Biserica Primara, dpdv istoric, nustiu cate Biserici actuale recunosc, pe langa actul de binecuvantare, la care numai era nevoie sa fie scris orice amanunt, dar se intelege ca ei se binecuvantau si cand se intalneau si cand se desparteau, Biserica primara a avut la baza evrei, si acestia au binecuvantarea lipita pe buze.

    • abdon decembrie 7, 2012 la 20:28 Reply

      Scuze asupra greselilor ortografice si de punctuatie! Oricum ofer respect efortului, timpului dedicat acestui subiect care mi-a fost de ajutor in vederea unei pregatiri la un act de binecuvantare a unui nepotel al meu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: