Scurt istoric

Scurt istoric al Adunării Baptiste „Harul Suveran”

 • În anul 1999 fratele Curtis Pugh, misionar trimis de Biserica Baptistă Berea din Mantachie, statul Mississippi (SUA) s-a stabilit în România. Lucrarea de misiune şi plantare de biserici independente a fost începută în anul 2002. Primul botez a avut loc în iulie 2002, când fratele Raul Enyedi a fost botezat scriptural.
 • S-au început întruniri săptămânale de studiu şi rugăciune, şi grupul a început să se mărească. În august 2003, fratele Aurel Miclea jr. şi sora sa, Eunice, au fost botezaţi.
 • În septembrie s-au început întruniri regulate în oraşul Filiaşi, jud. Dolj, unde mai multe persoane doreau să ne strângem împreună pentru părtăşie şi învăţătură. Familia Fundeanu s-a oferit să găzduiască aceste întruniri, în ciuda sacrificiilor mari pe care trebuiau să le facă.
 • În mai 2004 ne-am mutat membralitatea în Biserica Baptistă Biblică „Harul” din Denham Springs, Louisiana, avându-l ca păstor pe fratele Jerry Dodson Sr.
 • În iulie 2005 a avut loc următorul botez, la Filiaşi, unde fraţii Aurel Munteanu, Nicolae şi Virgil Fundeanu au intrat în rândurile adunării din Denham Springs. Întrunirile au continuat în mod regulat atât la Bocşa, cât şi la Filiaşi, fiecare căutând să împărtăşim la cât mai mulţi oameni măreţele adevăruri ale harului lui Dumnezeu.
 • În vara anului 2006 am primit vizita familiei Snyder, din Winston Salem, Carolina de Nord, şi a fratelui păstor Jerry Dodson Sr, din Denham Springs, Louisiana, petrecând împreună un timp binecuvântat şi încurajator. În mai 2007 ne-am bucurat de vizita familiei Crow. Fratele Wayne Crow păstoreşte Biserica Baptistă Central Avenue din Tampa, Florida.
 • În ianuarie 2008 a fost organizată prima conferinţă, la care au participat invitaţi din 9 localităţi diferite. Ne-am bucurat de timpul petrecut împreună şi am fost încurajaţi să „luptăm pentru credinţa dată sfinţilor odată pentru totdeauna”.
 • În iunie 2008 am început, la invitaţia familiei Vladu, misiunea în Roşiori de Vede, jud. Teleorman.
 • În ianuarie 2009 a fost organizată la Bocşa a doua conferinţă biblică, având două teme: Responsabilitatea omului în lumina harului suveran şi Evanghelizarea în lumina harului suveran. Au participat invitaţi din 11 localităţi diferite.
 • În 21 iunie 2009 biserica din Denham Springs a hotărât eliberarea membrilor ei din România cu scopul de a fi organizaţi într-o biserică distinctă, soră. Biserica se numeşte „Adunarea Baptistă ‚Harul Suveran’”. Biserica l-a ales, în aceeaşi zi, prin vot, pe fratele Raul Enyedi să slujească drept păstor. La cererea Adunării, fratele Curtis Pugh a asistat la ordinarea fratelui Raul.
 • În 4 iulie, Adunarea a avut primul botez. Fratele George şi sora Lili Vladu de la Roşiori şi sora Ruth McLellan, din Glasgow, Scoţia, s-au alăturat Adunării. După serviciul de botez care a avut loc la râul Timiş, întrunirea a continuat în Bocşa, unde Adunarea a celebrat prima Cină a Domnului.
 • Întruniri de studiu şi părtăşie au loc în mod regulat în Bocşa, Filiaşi şi Roşiori. În acest moment, biserica se întruneşte în Filiaşi.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: